Lesklokorka lesklá zvaná Reishi je dřevokazná houba, která je řazena mezi stopkovýtrusné (v těle houby dochází ke splynutí obou jejich jader a vzniku výtrusů). Její klobouk (plodnice) má nezaměnitelnou lesklou barvu, která se mění s věkem houby. V mládí je špinavě žlutá a posléze přechází přes červenohnědou až kaštanově hnědou. Právě typický vzhled klobouku dal houbě jméno, protože její latinské označení Ganoderma pochází z řeckých slov ganos (lesklý) a derma (kůže), což se ostatně odráží v jejím českém jméně. Vyskytuje se v Asii, severní Americe a dá se nalézt i u nás.
Reishi obsahuje polysacharidy, kyselinu ganodermovou a lucidenovou. Dále obsahuje antioxidanty, alkaloidy, steroly, mastné kyseliny, vlákninu, vitaminy, enzymy nebo adenosin (nukleosid). Z minerálů a stopových prvků můžeme v Reishi nalézt železo, mangan, hořčík, měď, zinek či vzácné germanium. Celkem odborníci uvádějí, že Reishi obsahuje až 400 biologicky aktivních látek.
Reishi přispívá k přirozené obranyschopmosti imunitního systému. Napomáhá normální funkci oběhové soustavy a je možné ji vyzkoušet k udržení správné hladiny cholesterolu v krvi.
Mletou Reishi je možné konzumovat přímo rozmíchanou v menším množství vody a doředěnou.
Tato bylina je známa také pod názvy lesklokorka, reishi, mannentake, Ling Zhi, lingzhi nebo ganoderma.