Čaj Pu-erh je označení pro čínský čaj pěstovaný v čínské provincii Yunnan (Jün-nan), který se zpracovává užitím dodatečné fermentace černého čaje. Pro čaj Pu-erh je typická výrazná zemitá chuť a vůně. Díky unikátnímu způsobu výroby obsahuje málo teinu, velké množství antioxidantů a jiných zdraví prospěšných látek.
Čaj Pu-erh má příznivé účinky při redukci váhy, detoxikaci, udržení správné hladiny cholesterolu. Dále pozitivně působí na imunitní systém a při zažívání.
Doporučené dávkování: Jedna čajová lžička čaje se přelije 200 ml vroucí vody, nechá se 3 - 5 minut odstát a pak se scedí.
Pije se 2 - 3 x denně, nejlépe před jídlem.
Tato bylina je známa také pod názvy čaj pravý, thé, Pu-er nebo Pchu-er.